Faste aktiviteter

Markerud aktivitetshus

Markerud aktivitetshus er et dagtilbud for personer som har begynt å glemme og deres pårørende.

Tilbudet er et samarbeid mellom Nittedal kommune og  10-12 frivillige. Aktivitetshuset er åpent 2 dager i uken med en trygg kommunal ledelse på halv tid og er et variert og stimulerende aktivitetstilbud. Tilbudet er åpent og fleksibelt. Hver måned sendes det ut en aktivitetsplan i forkant fra kommunen til aktuelle gjester.

Vi har et bredt spekter av aktiviteter inne og ute.  Vi går turer, kløyver ved, dyrker grønnsaker i hage og på parsell, mater hestene med mer.  Inne har vi bakedager, vi strikker og syr og produserer ulike ting. Viktige innslag i programmet er to gode og sunne måltider og tilpasset trim-opplegg i storstua. Det er gjestene selv som påvirker innhold og opplegg i samråd med frivillige og daglig leder fra kommunen.

Åpen hage og kafé

Alle onsdager i juli er den historiske hagen åpen for publikum fra klokken 12:00 – 15:00.

Det er kafé, utetrim, musikk, spill og sosialt samvær. Birøkteren forteller om bienes liv i hagen.

Det blir guidet hagevandring for de som ønsker det.

Plantemarked

Søndag 17. juni 12:00-15:00 arrangeres plantemarked i samarbeid med Nittedal hagelag. Det er kafé i hagen, birøkteren forteller om bienes liv i hagen. Det blir salg av pene og gode hageredskap. Vi har også en planteauksjon med ekstra fine planter. Det blir guidet hagevandring. Alle med planteoverskudd kan levere sine planter for salg.

 

Omvisninger

I april starter vi opp med omvisninger i det restaurerte huset og historisk hage.

Les mer her for forhåndsbestilling.