Teater på Markerud: CAMILLA; ENSOM KVINNE BLANT MENN

CC billedstripe

 

CAMILLA; ENSOM KVINNE BLANT MENN

Med Gro Ann Uthaug

21. NOVEMBER 18:30

Første forestilling er nesten utsolgt! Kun 3 plasser igjen!

Meld fra om interresse for neste forestilling 27/11 på 934 66999.

 

Torsdag 21. november inviterer vi til teaterforestilling i mørketida: Skuespiller Gro Ann Uthaug i TEMA TEATER kommer til Markerud med sin forestilling om Camilla Colletts liv. Den er laget til Camilla Colletts 200 års jubileum i år og fått strålende kritikker.

18:30 Dørene åpner.

19:00 Forestillingen ”CAMILLA; ENSOM KVINNE BLANT MENN” og spilles i den blå stuen.

20:30 Etter forestillingen serveres en god aftens ved småbord i de restaurerte stuene på Markerud. Omvisning for de som ønsker det.

[quote]Det er en kraftprestasjon i seg selv å være alene på scena i halvannen time og gestalte 70 år av en persons liv,men Gro Ann Uthaug gjør dette med glans, og med snert og humor. (Oppland Arbeiderblad)[/quote]

 

Pris Kr. 900 kr pr. person inkludert mat, mineralvann, øl og vin.

Buss 301 til hageporten – holdeplass Markerud. Parkering på Bjønndalen bruk vis á vis Markerud.

Bestill via anne@markerud.no eller telefon: 93466999.

[fbshare type=»button»]

 

 

 

Om forestillingen:

Den kritikerroste forestilling om Camilla Collett: «Camilla, ensom kvinne blant menn» er produsert av Tema Teater i forbindelse med Camilla Colletts 200 års jubileum (1813 – 2013), og skildrer denne enestående kvinnen i norsk kulturhistorie fra hun er 10 år til hun er 80! Det er skuespiller Gro Ann Uthaug som spiller Camilla, «en prestasjon med glans, snert og humor» som en anmelderne skrev ved premieren i januar. Forestillingen varer i 90 minutter.

Camilla Wergeland, datter av Nicolai og søster av Henrik –  skilte seg ut allerede som barn. Hun var  annerledes, gøyal og rampete. Som ung var hun et bilde på samtidens skjønnhet og klassiske kvinneideal, som voksen var hun ærlig, reflektert og engasjert. Som gammel var hun bestemt, skapt og våken! Tema Teater har i denne monologen valgt å følge hennes liv fra hun er en rampete og gøyal 10 åring hjemme i Eidsvoll, og til hennes 80 års dag da Ibsen holder en inspirert tale til hennes ære. For skal vi klare å vise publikum hvem denne kvinnen var, er vi nødt til å ta hele hennes liv med på scenen. Og vi gjør dette med bare en skuespiller.

Camilla Collett begynte å skrive i voksen alder, og først etter hun ble enke kom «Amtmannenes Døtre». Hun ble en pioner og en viktig stemme i kampen for kvinnens rett og likeverd her i Norge.

Hennes første epistler «Noen strikketøisbetraktninger» som stod på trykk i den Constitusjonelle i 1842, og regnes nå for å være starten på kvinnekampen i Norge.

Camilla Collett var født Wergeland. Hun vokste opp i Prestegården på Eidsvoll, og var søster av den store dikteren Henrik Wergeland. 16 år gammel forelsket hun seg i hans erkerival dikteren Johan Sebastian Welhaven.  Romansen med Welhaven var langvarig og voldsom. Senere traff Camilla Peter Jonas Collett som hun giftet seg med da hun var 28, og med ham fikk hun fire sønner.

Pressen skriver:

[quote]
Camilla Collett. She's alive!  (Kjetil Korslund på Facebook – etter forestillingen i Hurdal i august)

Fantastisk forestilling! (Avisa Hadeland)

Imponerende prestasjon (Eidsvoll og Ullensaker Blad)

Det er en kraftprestasjon i seg selv å være alene på scena i halvannen time å gestalte 70 år av en persons liv,
men Gro Ann Uthaug gjør dette med glans og med snert og humor. (Oppland Arbeiderblad)

[/quote]

[box type="alert"] Bestill billett i god tid. I fjor ble teaterforestilingene fort utsolgt![/box]

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.